tisdag 10 januari 2012

Fönsterkatt

Hej,
Våra kattor är inte som andra kattor, vi har tre stycken kattor.

Nisse är kattunge nr 1, han kommer att bli stor frasse men saknar bollar för de tog veterinären, hans intressen är att äta och att sitta under bordet när Minea äter för att käka upp allt som hon tappar.

Kerstin är kattunge nr 2, hon har jätte stora och runda ögon, ser konstant livrädd ut med sina stora ögon, hon är den kelsjukaste av våra kattor, helt hopplös ibland, skall med våld upp i famnen och går inte att få ner, sätter man ner henne på marken så är hon uppe igen på 2 sekunder, hennes intresse är att handlöst slänga sig mot fönstren, tror inte hon fattar vad fönster är, för ibland hör man hur det håller på och dunkar i nedrevåningen, då se man Kerstin slänga sig handlöst mot fönsterrutorna, ser ganska komiskt ut och hon blir ju lite dummar för varje fönsterkrock. Hon är inte heller steriliserad än, så hon får väl passa på att slampa runt på byn medan hon kan, för snart skall hon också till veterinären.

Molly är mamman, hon är även den som tycker om att dreggla och tuckta sina ungar, fast de är ca 8 månader gamla så försöker de i smyg ge sig på Mollys tissar, vilket resulterar i att Molly biter tag i deras nackskinn och morrar, är ganska komist att se eftersom ungarna inte alltid fattar piken, de ser bara högst förvånade ut, väntar några minuter, och sen försöker de på nytt, Molly hugger tag i nacken och ger dem en omgång, och så håller det på. Hon är steriliserad efter att hon fick sin första kull med ungar, inte flera kattungar i vårat hushåll efter att ha haft 7 kattungar förra sommaren och huset fullt av kattskit.

Trodde förra sommaren ett tag att alla kattungar hade blivit riktigt duktiga att gå ut eller i kattlådan och skita, eftersom vi inte hittade korvar på mattorna längre, då visste vi inte hur fel vi hade. För en dag gick jag ner till källaren, upptäckte att dörren till vårat allrum/gillestuga i källaren stod på glänt (hade inte varit in där på länge), öppnade försiktigt dörren och herre jävlad vad skit det fanns där, överallt små korvar i varierande storlekar och små sjöar med piss, en handduk som hade legat på golvet var så nerpissad så när jag lyfte upp den så bara rann det kattpiss om den, bläääää

Bara att börja städa och moppa, moppa och moppa, tillslut blev allting rent och med tillräckligt mycket golvmedel så försvann kattpiss lukten också.

Efter det så hade vi dörren stängd, och sakta men säkert så började de bara använda kattlådan, och nu verkar de jätte duktiga, eller så har vi bara inte hittat deras hemliga korvgömma än. För vem vet, när man talar om trollen så ligger det korvar under mattan.

Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar